Sari la conținut

    De multe ori, începutul de creșă este mai greu pentru părinți, decât pentru copii. Faceti o listă cu toate argumentele care v-au convins sa optati pentru creșă, toate avantajele ei și reviniti asupra ei de câte ori va simțiti copleșiti de îndoieli.

Câteva argumente pe care le știm noi:

[checklist2]

  • La creșă copiii au parte de experiențe stimulative – atunci când educatoarele le oferă jocuri, jucării și materiale interesante, copiii învață, se dezvoltă. Învață să fie parte dintr-un grup, chiar dacă încă nu se joacă împreună cu alți copii, ci doar alături de ei – preiau idei de joacă, învață plăcerea de a fi în compania altor copii.
  • Copiilor le prinde bine să se ataşeze şi de alte persoane din afara familiei, acest lucru făcându-i mai sociabili şi ajutându-i inclusiv să se adapteze mai uşor la venirea pe lume a unui frăţior sau a unei surioare.
  • În comparaţie cu copiii care sunt îngrijiţi acasă, copiii care sunt la creşă învaţă mai repede să facă schimb, să ceară și să împartă jucăriile, să se joace împreună cu alţi copii şi să rezolve pe cont propriu diferite probleme. Asta pentru că au mult mai multe ocazii de a-și exersa toate aceste abilități.
  • Din experienta noastra, noua din zece copii se adapteaza la cresa si se simt foarte bine in colectivitate.

[/checklist2]

    Succes, adaptare cât mai ușoară, pentru întreaga familie!